'Αγιοι Τόποι. Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό, 5 μέρες, Απο 770€ | LM Tours & Cruises
1530
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1530,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-1.0,qode-theme-lmtours,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

‘Αγιοι Τόποι. Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό, 5 μέρες, Απο 770€

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΛΥΔΔΑ – ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ – ΛΟΦΟΣ ΣΙΩΝ – ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Τελ Αβίβ. Άφιξη και αναχώρηση για τη Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε στον Ναό και τον τάφο του Αγίου Γεωργίου. Αναχώρηση για την Ιερουσαλήμ. Μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου βρίσκεται ο Πανίερος Ναός-Μνήμα της Παναγίας και των προπατόρων Ιωακείμ και Άννης, καθώς και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας. Ακολούθως, επίσκεψη στη λατινική Εκκλησία των Εθνών, μέσα στην οποία βρίσκεται ο βράχος πάνω στον οποίο προσευχήθηκε ο Ιησούς πριν από τη σύλληψή του. Από εκεί θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων και τη Χρυσή Πύλη από την οποία πέρασε ο Ιησούς επί πώλου όνου, ανεβαίνοντας προς το εκούσιον πάθος. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στον Λόφο Σιών, όπου θα επισκεφθούμε το Υπερώο του Μυστικού Δείπνου και το κενοτάφιο του προφητάνακτα Δαβίδ. Τέλος, θα ανέβουμε με το πούλμαν στο Όρος των Ελαιών, για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό πανόραμα της Αγίας Πόλης Ιερουσαλήμ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Πρώτος σταθμός μας ο Πανίερος Ναός της Ανάστασης μέσα στον οποίο περικλείονται τα πιο ιερά προσκυνήματα της Χριστιανοσύνης: ο Φριχτός Γολγοθάς, ο Πανάγιος Τάφος, ο Λίθος της Αποκαθήλωσης, το Σημείο Εύρεσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, το Καθολικό της Ανάστασης και άλλα παρεκκλήσια που συνδέονται με το Πάθος και την Ανάσταση του Χριστού. Στη συνέχεια, θα βαδίσουμε στην Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πραιτώριο, όπου έγινε φυλακίστηκε και δικάστηκε ο Κύριος, στην Προβατική Κολυμβήθρα, και στο Σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης όπου γεννήθηκε η Παναγία. Επόμενη μας στάση στον αγρό του Αίματος, ή Κεραμέως, τον τόπο όπου, κατά την ευαγγελική αφήγηση, μετά την υπό του Ιούδα Ισκαριώτη , επιστροφή των τριάκοντα αργυρίων στους Εβραίους αρχιερείς, αυτοί προκειμένου να μη τα ξαναβάλουν στο ταμείο του ναού καθώς αποτελούσαν ήδη αντίτιμο αίματος εκ προδοσίας, αγόρασαν με αυτά το χωράφι του κεραμέα για να θάβουν εκεί τους ξένους. Εκεί, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Οσίου Ονουφρίου, μια από τις μεγαλύτερες ασκητικές φυσιογνωμίες. Η μονή αυτή βρίσκεται έξω από τα τείχη των Ιεροσολύμων και πραγματικά μοιάζει με μικρό επίγειο παράδεισο. Παράδοση από τον έκτο αιώνα αναφέρει ότι στον τόπο αυτό υπήρχαν συκιές και σε μία από αυτές κρεμάστηκε ο Ιούδας ο Ισκαριώτης. Στο μοναστήρι αυτό υπάρχει σπήλαιο μικρό που αναφέρεται εκ παραδόσεως ότι πέρασε και το χρησιμοποίησε σαν ασκητήριό του ο άγιος Ονούφριος προτού αναχωρήσει για την έρημο της Αιγύπτου. Στον ίδιο χώρο είναι το μέρος όπου πριόνισαν τον Προφήτη Ησαία, καθώς και ο τάφος του. Υπάρχει επίσης και ο τάφος του Αγίου Ιουβεναλίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων(442-458 μ.Χ.). Στον κεντρικό ναό της μονής, που είναι σπήλαιο, άλλη παράδοση αναφέρει ότι είχαν κρυφτεί οι απόστολοι και μαθητές του Χριστού μετά την σταύρωσή Του. Ελεύθερος χρόνος για ανάπαυση, γεύμα εξ ιδίων, ψώνια.Το απόγευμα, περνώντας από το ρωμαϊκό Κάρντο, θα μεταβούμε στο Τείχος των Δακρύων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΙΕΡΙΧΩ (ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΣΑΡΑΝΤΑΡΙ)

Πρωινό και ξενάγηση στη Βηθλέεμ της Ιουδαίας. Θα επισκεφθούμε τον μεγαλόπρεπο και επιβλητικό Ναό της Γέννησης, όπου θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γέννησης του Ιησού και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά μωσαϊκά και τον εκπληκτικό της διάκοσμο. Κατόπιν θα κατεβούμε στο Σπήλαιο των Νηπίων, όπου φυλάσσονται τα λείψανα των βρεφών που σφαγίασε ο Ηρώδης. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Μπετ-Σαχούρ, το Χωριό των Ποιμένων. Εκεί θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό Δόξα εν Υψίστοις, που αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής του Αγίου Σάββα, καθώς και στο σπήλαιο όπου είχαν ταφεί οι μακάριοι βοσκοί που άκουσαν τον δοξολογικό ύμνο των αγγέλων και πήγαν στη Βηθλεέμ, για να προσκυνήσουν το νεογέννητο Χριστό. Ακολούθως, μετάβαση στη Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσαν οι Τρεις Μάγοι. Αναχώρηση για την Ιεριχώ, όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη, το Κασέρ ελ-Γιαχούντ στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου ο αυθεντικός τόπος Βάπτισης του Κυρίου, τον Ναό του Προφήτη Ελισσαίου και κατόπιν, προαιρετικά, μπορούμε να επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος και την ομώνυμη μονή, στην οποία η ανάβαση πραγματοποιείται με τελεφερίκ ή ταξί. Το Σαραντάριο Όρος, το Όρος του Πειρασμού, είναι ο τόπος όπου ο Ιησούς αποσύρθηκε για να νηστέψει μετά τη Βάπτισή Του και δέχθηκε τους πειρασμούς του διαβόλου. Από εκεί θα θαυμάσετε την υπέροχη θέα στην Κοιλάδα της Ιεριχούς και τη Νεκρά Θάλασσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο & διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΓΑΛΙΛΑΙΑ (ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ – ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ)

Πρωινό και νωρίς το πρωί αναχώρηση για ολοήμερη ξενάγηση στη Γαλιλαία, τη βόρεια περιοχή του Ισραήλ. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ, το όρος της Θείας Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, όπου προαιρετικά μπορούμε να επισκεφθούμε την ομώνυμη μονή στην κορυφή του βουνού. Συνεχίζουμε για τη Ναζαρέτ, όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ύστερα θα πάμε στην Κανά, όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή του Αγίου Γεωργίου, που είναι χτισμένη στη θέση που βρισκόταν το σπίτι του Σίμωνα του Κανανίτη, και τελέστηκε ο γάμος της Κανά και το πρώτο θαύμα του Ιησού με τη μετατροπή του νερού σε οίνο. Νωρίς το μεσημέρι, άφιξη στην περιοχή της Λίμνης Γεννησαρέτ, απ’ όπου βλέπουμε το Όρος των Μακαρισμών. Προαιρετικό γεύμα. Αναχώρηση για την Καπερναούμ και τη Μονή των Αγίων Αποστόλων. Ο ναός είναι χτισμένος στη θέση όπου –σύμφωνα με την παράδοση– ο Ιησούς θεράπευσε τον παράλυτο. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την πόλη της Τιβεριάδας και τη Μονή των Αγίων Αποστόλων. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο & διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση με τις αποσκευές μας για την ξακουστή Μονή του Τιμίου Σταυρού, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Ιερουσαλήμ, μέσα στην Κοιλάδα των Γιγάντων. Πραγματικό μουσείο της πρώτης μεταβυζαντινής εποχής, το μοναστήρι του Σταυρού συνδέεται με πλήθος θρύλων και παραδόσεων, όπως ότι εκεί ο Λωτ φύτεψε τα τρία ραβδιά που έγιναν ένα δέντρο από τρισύνθετο ξύλο, πεύκο, κυπαρίσσι και κέδρο, από τα οποία κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Κυρίου. Θα δούμε το μνημείο-άγαλμα που είναι αφιερωμένο εις μνήμην του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ ο οποίος δολοφονήθηκε στην πλατεία του Δημαρχείου στο Τελ Αβίβ.(Χρόνου επιτρέποντως) Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε μεταξύ άλλων την Πλατεία Γιαμπίν με το Δημαρχείο και τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της περιοχής, την Carmen. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στη Γιάφα (Πράσινος Λόφος), την αρχαία Ιόππη, ένα από τα αρχαιότερα λιμάνια στον κόσμο. Εκεί θα επισκεφθούμε τη Γέφυρα των Ευχών, τον Πύργο του Ρολογιού, το Τέμενος της Θάλασσας και θα περιπλανηθούμε στις γραφικές συνοικίες της. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και μεσημεριανό γεύμα (έξοδα ατομικά) στο τοπικό παζάρι με τα πολλά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία.Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση για Αθήνα.

Σημειώσεις

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ALITALIA: ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ 06.10 - 08.10 ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ 19.55 - 22.10

Αναχωρήσεις: κάθε Τετάρτη & Παρασκευή (10/01 - 30/06)

Ημέρες: 5
Προορισμός: ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΛΥΔΔΑ – ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ – ΛΟΦΟΣ ΣΙΩΝ – ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΙΕΡΙΧΩ (ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΣΑΡΑΝΤΑΡΙ) - ΓΑΛΙΛΑΙΑ
Τιμή: από 770 €
 • Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως με Alitalia Airlines
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Ιερουσαλήμ με ημιδιατροφή
  • Μεταφορές από /προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
  • Ξεναγήσεις /εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
  • Ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια (Ενημερωθείτε για τις παροχές)
  • Ενημερωτικά έντυπα

 • Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς & αρχαιολογικούς χώρους & το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος, η μετάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ: 30 € κατά άτομο περίπου
  • Φιλοδωρήματα προαιρετικά
  • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
  • Φόροι αεροδρομίων: 160 €